Erre figyeljünk baromfihús tárolásakor
Dátum: 2010-11-16
Nem csak a baromfi termék és a megfelelõ üzlet kiválasztására, hanem a már megvásárolt hús helyes tárolására is oda kell figyelni.
Tudnunk kell, hogy a baromfihús igen hamar romlik, ha nem megfelelõ körülmények között tároljuk, ezért vásárlás után a lehetõ legrövidebb idõn belül el kell készíteni, vagy további tárolás esetén mihamarabb hûtõbe (-2 és +4°C között), vagy fagyasztóba (-18°C vagy az alatti hõmérséklet) kell helyezni.
Ha a különbözõ nyers élelmiszereket (tõkehús, baromfihús, tejtermékek, készételek, stb.) egy hûtõtérbe helyezzük el, fennáll a fertõzõdés veszélye, mely helyzeten javítani lehet ha a különbözõ nyersanyagokat , készítményeket csomagolva (lehetõleg légmentesen) és külön polcokon helyezzük el.