Vezér-Hús baromfi kis- és nagykereskedés, friss, kiváló minőségű csirke-, pulyka-, liba-, kacsatermékek Budapesten házhoz szállítással, akció, mell, szárny, máj, farhát, nyak, pizza sonka, baromfitermékek

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Roston kacsamell burgonyalángossal és párolt káposztával
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kacsamell (1 kg), grillfuszerkeverék A párolt káposztához: 1 kg lilakáposzta, 150 g cukor, só, ôrölt bors, 3 babérlevél, 0,5 dl ecet, 1 dl vörösbor, étolaj

A burgonyalángoshoz:

250 g liszt, só, őrölt fekete bors, 500 g áttört főtt burgonya, 2 tojás, 6 dl szódavíz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A kacsamellek bőrös oldalát keresztbe bevagdaljuk, grillfuszerrel beszórjuk, kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát először megpirítjuk, majd lassan átsütjük úgy, hogy a közepe rózsaszín maradjon. A káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, enyhén megsózzuk. Karamellizáljunk étolajon cukrot, és erre tegyük a káposztát. Gyakori kevergetés mellett félig megdinszteljük. Beletesszük az ecetet, megsózzuk, vörösbort, babérlevelet, borsot és fedő alatt puhára pároljuk addig, míg a levét teljesen elfővi. A végén ízlés szerint még ízesíthetjük. A tojást egy edényben a liszttel és a szódavízzel ­ folyamatosan adagolva ­ simára keverjük. Beletesszük a tört burgonyát, sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük. A masszának palacsintasűrűségűnek kell lennie. Nagy méretű serpenyőben fél cm vastagságban lassan készre sütjük. Tányérra helyezzük a káposztát, a kacsamellet és a lángost. Ízlés szerint sült almakarikával, citrom és narancsszelettel díszíthetjük.
Vissza a listához